Следвайте Гласове в ТелеграмПреди дни албанският премиер Еди Рама обвини България

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПреди дни албанският премиер Еди Рама обвини България
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Защо българските политици мълчат за антибългарските изказвания на Еди Рама

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Преди дни албанският министър председател Еди Рама упрекна България за провеждането на " ужасна, отвратителна и антиевропейския политика " против Северна Македония. Рама съпостави връзките сред България и Северна Македония със завладяването на Константинопол от Османската империя. " Имам един съответен въпрос към премиера на Албания - в случай че сменяем " българите " с " албанците " в РСМ, дали още веднъж ще дефинира основанията за отбрана на правата на тези жители, като ужасна и антиевропейска политика? " - по този начин разяснява изявленията на Рама, интернационалният секретар на Има Такъв Народ и някогашен ръководител на Комисията по външна политика в Народно събрание - Димитър Гърдев.

Гърдев цитира и основни изявления на албанския министър председател по разнообразни мотиви, измежду които: " Без албанци в Македония, няма да я има Македония " - коментар на Рама във връзка отхвърли на македонския президент Георги Иванов да подпише декрет за обявяване и използване на Закона за приложимост на езиците, както и " Албания пази и ще пази ползите на албанците в Косово и други страни ", от държавната среща с премиера на Босна и Херцеговина.

" Имам въпрос и към българските политици, които назоваха Еди Рама " собствен другар " и си правеха селфи с него по време на интернационалните конгреси, където той правеше антибългарските си изявления. Ако не знаете антибългарските позиции на албанския министър председател, по какъв начин се подготвяте за тези срещи, а в случай че ги знаете още веднъж за какво мълчахте и продължавате да мълчите и сега? " - попита интернационалният секретар на Политическа партия " ИТН ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР